PRONI PRONI Upravni odbor
Upravni odbor
Upravni odbor PDF Ispis E-mail
Proni - Upravni odbor

Istorija Upravnog odbora

«PRONI» Centra za omladinski razvoj Brčko Distrikt BiH

PRONI Brčko (tj. PRONI Rahić i Brčko) krenuo sa radom 1998 godine u dvije odvojene kancelarije u G.Rahiću i Brčkom gdje se rad odvijao, uglavnom nezavisno jedni od drugih zbog tadasnje teške politučke situacije u zemlji i regionu. Jedini kontakti između dvije kancelarije te i sledeće godine bili su kroz sastanke osoblja, studentske «rezidenšele» te poneke zajedničke aktivnosti volontera i studenata.Pošto je jedan od osnovnih ciljeva rada PRONI-a uvijek bio lokalizacija koja bi se ogledala kroz lokalno vođstvo organizacije gdje je prvi veći uspjeh postignut 2001 godine kada je osnovan prvi lokalni odbor koji je napravio smjernice za budući rad kroz formiranje statuta i drugih akata organizacije.

U 2002 godini je zasjedala osnivačka skupština koja je usvojila statut organizacije te druge akte potrebne za registraciju udruženja i njen rad te imenovala i izabrala članove upravnog odbora.

Od samog početka postojanja upravnog odbora kontinuirano se radilo na edukaciji i razvijanju upravljačkih vještina kod članova odbora. Ovo se ogledalo kroz set treninga za: Iskustva iz Hrvatske (Brčko 2002), Timski rad (Pirovac 2002.), Menadžment (Neum 2003.), Socijalna edukacija (Neum 2004.), Smjernice rada UO (Brcko 2004.).

Zbog ne postojanja zakonskih regulativa proces registracije je u više navrata bio stopiran sve dok nije usvojen zakon o Udruženjima građana u Brčko Distriktu 2004 kada se, u Septembru 2004. PRONI registrovao kao lokalno udruženje za mlade pod nazivom PRONI Centar za omladinski razvoj.

U 2005 godini izvršene su određene korekcije na statutu i politikama rada radi prilagođavanja lokalnom zakonu u cilju efikasnijeg rada.Zbog efikasnijeg djelovanja, takođe je došlo i do osnivanja 6 komisija unutar Upravnog odbora.

Članovi upravnog odbora su:

1. Bojana Sekulčić predsjednica
2. Ivana Lučić, članica
3. Milijana Delić, članica
4. Sanja Sekulić, članica
5. Galib Isanović, član
6. Amila Muradbgović-Velić, članica
7. Muhidin Mešić, član